Natuurlijk

Plaagdieren of schadelijke insecten bestrijden kan op vele manieren. Het gebruiken van gif is wellicht snel en doeltreffend, maar biedt op de lange termijn geen soelaas. Gaat u voor een natuurlijke of biologische oplossing, dan bent u bij Rutten Natuurlijk aan het juiste adres. Wij gaan voor plaagdierbeheersing met oog voor natuur en dier.

Dit doen we door een biologisch evenwicht te creëren rondom uw erf. Door natuurlijke vijanden in te zetten in de strijd tegen het ongedierte, vermindert de overlast structureel. Uilen of roofvogels zullen bijvoorbeeld veel ratten en muizen wegvangen. Door nestkasten te plaatsen maken we uw omgeving tot een aantrekkelijke verblijfplaats voor deze vogels.

Het plaatsen van insectenhotels of het creëren van natuurlijke verblijfplaatsen trekt nuttige insecten aan, zodat hun schadelijke soortgenoten minder kans krijgen. Ook kunt u denken aan erfbeplanting of het inzaaien van speciale zaadmengsels ter stimulatie van de natuurlijke vijanden.

Afhankelijk van uw probleem, geven wij graag advies. Samen creëren we dat biologisch evenwicht, uiteraard in overleg en op een manier die voor u acceptabel is.